Γιατί να βάλω Captcha στις φόρμες της ιστοσελίδας μου;

Αρχική Σελίδα » Blog » Γιατί να βάλω Captcha στις φόρμες της ιστοσελίδας μου;

Οι επιθέσεις των hackers στις ιστοσελίδες είναι καθημερινό φαινόμενο και πιο ευάλωτοι είναι οι ιστότοποι οι οποίοι έχουν ανενημέρωτες εφαρμογές.

Θα σας έχει τύχει να βομβαρδίζεστε από spam emails τα οποία προέρχονται είτε από την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας σας, είτε από την φόρμα εγγραφής στο newsletter είτε από σχόλια στο blog σας ή από κάποια άλλη φόρμα που έχετε στον ιστότοπο σας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις και να μην λαμβάνετε πληθώρα spam emails από τις φόρμες της ιστοσελίδας σας, πρέπει να κάνετε συχνά αναβαθμίσεις στις εφαρμογές σας και να χρησιμοποιήσετε plugins όπως Captcha.

Τι είναι Captcha;

Ο όρος Captcha προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων “Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart” και προφέρεται κάπ-τσα. Πρακτικά πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο test για την εξακρίβωση αν ο χρήστης είναι άνθρωπος ή μηχανή και την προστασία των φορμών μιας ιστοσελίδας από κακόβουλες επιθέσεις. Τα πρώτα captcha test, εμφανίστηκαν το 2000.

Η μορφή ενός captcha test, είναι εικόνες που εμφανίζουν αριθμούς και λέξεις με διάφορες γραμματοσειρές και χρώματα. Ένας άνθρωπος μπορεί εύκολα να τα αναγνωρίσει και να τα εισάγει στο αντίστοιχο πεδίο, ενώ μια μηχανή αδυνατεί.

Η εφαρμογή CAPTCHA είναι διαθέσιμη δωρεάν από το επίσημο ιστότοπο reCAPTCHA, ενώ διαθέτει επίσης και μια ηχητική δοκιμή για να εξασφαλιστεί ότι οι τυφλοί χρήστες ή οι χρήστες με προβλήματα όρασης μπορούν να περιηγηθούν ελεύθερα στο site σας.

Διατίθενται plugins και έλεγχοι για το WordPress, την PHP και άλλα περιβάλλοντα, ενώ όλα είναι πολύ εύκολα στην εγκατάσταση.

Επομένως, αξίζει για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας, να εισάγετε captcha test στις φόρμες, τυχόν log in areas και τα πεδία όπου μπορούν να γίνουν κακόβουλες επιθέσεις.

Μοιραστείτε το

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ