Αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να επενδύσεις

Αρχική Σελίδα » Blog » Αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να επενδύσεις

Η αλήθεια είναι ότι σχετικά με την φιλοξενία ιστοσελίδων, καμιά φορά οι επαγγελματίες δεν κατανοούν της σπουδαιότητα επιλογής ποιοτικού παρόχου και θεωρούν ότι θα “βολευτούν” σε ένα φθηνό Data Center με “οικονομικές” τιμές φιλοξενίας.

Το κλειδί εδώ για να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα της καλύτερης δυνατής επένδυσης στην φιλοξενία της ιστοσελίδας μας είναι να σκεφτούμε σαν πελάτες:

Φανταστείτε ότι ψάχνετε να αγοράσετε κάτι. Αρχικά googlάρετε για να δείτε αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα (1). Εν συνεχεία κάνετε κλικ στο πρώτο αποτέλεσμα που βλέπετε.

Κάπου εκεί αρχίζει το “βάσανο” καθυστερεί να φορτώσει η αρχική σελίδα (2), αργούν να φορτώσουν οι φωτογραφίες του προϊόντος. Ξαφνικά “κλείνει” η ιστοσελίδα και βλέπετε την ένδειξη “Bandwith limited exceded (3). Η χειρότερη δε, και πλέον εξεφτελιστική ένδειξη που μπορεί να δει ο πελάτης σας είναι η “Web server is down(4).

Εσείς θα ψωνίζατε από αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα ; Θα επιστρέφατε ποτέ ξανά σε αυτήν την ιστοσελίδα για να κάνετε έρευνα αγοράς;

(1) Φιλοξενώντας την ιστοσελίδα σας σε Ελληνική IP η Google βλέπει ότι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα φορτώνει πιο κοντά στον πελάτη και σας ανεβάζει καταλυτικά στα αποτελέσματα της.

(2) Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, ειδικά δε αυτά που έχουν πολλά προϊόντα, έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από πόρους και RAM για την ταχύτερη φόρτωση τους.

(3) Λογικό είναι, εφόσον προσπαθείτε να “στριμώξετε” τις αυξημένες ανάγκες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σε λύσεις φιλοξενίας, πιο οικονομικές οι οποίες είναι ιδανικές για μικρές ιστοσελίδες, να εξαντλείτε τους διαθέσιμους πόρους σας και οι πελάτες σας να βλέπουν συχνά τέτοια μηνύματα.

(4) Η ένδειξη αυτή σημαίνει ότι ο server που φιλοξενεί την ηλεκτρονική σας παρουσία, έχει πέσει. Αυτό συμβαίνει συχνά σε χαμηλής ποιότητας data centers.

Ας επιστρέψουμε στην πλευρά του επιχειρηματία:

Επιθυμείτε να δυσκολέψετε τους πελάτες σας; Θέλετε να χάνετε πελάτες; θέλετε να μειωθούν οι πωλήσεις σας; Σαφώς και δεν επιθυμείτε την κακή απόδοση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά θα πρέπει να αναλογιστείτε την σημασία που έχει για εσάς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Ουσιαστικά χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, ξεφεύγετε από τα χιλιομετρικά όρια και την πελατειακή βάση του φυσικού σας καταστήματος. Ικανοποιείτε την ανάγκη του καταναλωτή να μπορεί να αγοράσει κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας, από το σπίτι του, το γραφείο του, το κινητό του τηλέφωνο στο δρόμο. Αν το φυσικό σας κατάστημα βρίσκεται για παράδειγμα στο Ναύπλιο το οποίο έχει 33.356 κατοίκους, από τους οποίους το 1/4 είναι το target group σας, αναλογιστείτε να έχετε μια σωστή διαδικτυακή παρουσία πανελλήνια (για να μην θίξω το θέμα του παγκόσμια) όπου υπάρχουν 11.000.300 κάτοικοι, πόσο θα αυξηθεί το κοινό το οποίο μπορεί να ψωνίσει από το κατάστημα σας.

Αν μη τι άλλο, όπως ακριβώς αξίζει η επένδυση για τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες προς το φυσικό σας κατάστημα, έτσι ακριβώς και ακόμα περισσότερο πρέπει να επενδύσετε για το παγκόσμιο μαγαζί σας: το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Σαφέστατα όμως, η αξιοποίηση της πλέον επαγγελματικής λύσης για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επενδύσετε μια περιουσία. Υπάρχουν άπειρες λύσεις φιλοξενίας, αρκεί να γίνει σωστή μελέτη των αναγκών σας, από τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες ενημερωτικών portal. Αν έχετε κάθε μήνα χιλιάδες επισκέπτες και ανεβάζετε καθημερινά νέα και ειδήσεις, μην περιμένετε ότι θα εξυπηρετηθείτε από ένα πακέτο φιλοξενίας, shared hosting, να μοιράζεστε δηλαδή τον ίδιο Server με άλλους χρήστες. Αφενός γιατί το Portal σας δεν θα φορτώσει ποτέ αφετέρου γιατί κανένας σοβαρός πάροχος φιλοξενίας που σέβεται τους πελάτες του και δεν κάνει Overselling των πόρων του, δεν θα σας προμηθεύσει με τέτοιο πακέτο φιλοξενίας.

Που θα πρέπει να απευθυνθώ;

Αρχικά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία η οποία σας εμπνέει ασφάλεια. Το Data Center που θα σας φιλοξενήσει πρέπει να είναι αξιόπιστο και βραβευμένο. Σίγουρα, θα πρέπει να γίνει εξατομικευμένη μελέτη των αναγκών της ιστοσελίδας σας.

H SigmaWeb είναι από το 2005 η κορυφαία εταιρεία Web Hosting πανελλαδικά, είτε σε shared hosting επίπεδο, είτε σε επίπεδο dedicated hosting services. Η SigmaWeb μπορείνα σας παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, κομμένες και ραμμένες πάνω στις ανάγκες σας.

Η εταιρεία συνεργάζεται και έχει αναγνωριστεί από μεγάλα ευρωπαϊκά datacenters, ενώ συνεργάζεται με τον κορυφαίο και πολυβραβευμένο ελληνικό πάροχο υπηρεσιών data center, τη LAMDA HELLIX εξασφαλίζοντας για όλους τους πελάτες της στην Ελλάδα τις υψηλότερες ταχύτητες απόδοσης των sites τους.

Η SigmaWeb έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Uptime υπηρεσιών, τους καλύτερους χρόνους απόκρισης σε 24/365/7 support, με branded new hardware υποδομή και απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ