Καινούρια ταξίδια με την PHP7!

Αρχική Σελίδα » Blog » Καινούρια ταξίδια με την PHP7!

Ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα:

Τι είναι PHP;

Η PHP αποτελεί την πιο δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού για την κατασκευή δυναμικών ιστοσελίδων, η οποία εκτελείται από το λογισμικό ενός server, τον Apache (επομένως είναι server side) και το αποτέλεσμα στέλνεται στον χρήστη σε μορφή κώδικα HTML.

Περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι PHP εδώ

Σύντομο ιστορικό της PHP:

Το 1994, ο τότε φοιτητής Rasmus Lerdorf δημιούργησε ένα απλό script με όνομα php.cgi, με την γλώσσα προγραμματισμού C. Σκοπός του script ήταν να κρατάει στατιστικά επισκεψιμότητας του ONLINE βιογραφικού του. Εν συνεχεία ο Rasmus Lerdorf διέθεσε την επονομαζόμενη πλέον PHP/FI και σε φίλους του όπου και ξεκίνησαν πλέον να ζητούν περισσότερες δυνατότητες. Μέχρι το 1997 η PHP/FI έφθασε στην έκδοση 2.0 με τεράστια απήχηση. Την ίδια χρονιά οι Andi Gutmans και Zeev Suraski ξαναέγραψαν τη γλώσσα από την αρχή, βασιζόμενοι αρκετά στην PHP/FI 2.0, έτσι η PHP έφθασε στην έκδοση 3.0 έμοιαζε στη σημερινή μορφή της και ιδρύθηκε η εταιρεία Zend. Το 1998 δημοσιεύθηκε η έκδοση 4 της PHP, το 2004 η έκδοση 5 με πολλά συναρπαστικά χαρακτηριστικά και πλέον στα τέλη του 2015 διατέθηκε η νεότερη έκδοση η 7!

Γιατί PHP7;

Το Update της PHP στην 7η έκδοση, αναμένεται σχεδόν μια δεκαετία από τους προγραμματιστές παγκοσμίως. Η τελευταία version της PHP, η 5.5, αλλά και όλες οι προηγούμενες μέχρι τα μέσα του 2016, έπαψαν να υποστηρίζονται από την PHP κοινότητα.
Οι αλλαγές που επιφέρει η διάθεση της PHP7 επηρεάζουν και τους προγραμματιστές και τους επισκέπτες των ιστοσελίδων. Συναρπαστικά χαρακτηριστικά, ασφάλεια και υποστήριξη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της πολυαναμενόμενης έκδοσης της PHP.

Τι παραπάνω όμως προσφέρει και γιατί να την προτιμήσετε; Η απάντηση ευθύς αμέσως:

1. Ταχύτητα!

Οι developers της PHP7 δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να επιτύχουν μείωση κατανάλωσης μνήμης και αύξηση απόδοσης.
Και τα κατάφεραν με επιδόσεις διπλάσιας ταχύτητας αλλα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα περισσότερο, από την προηγούμενη έκδοση της PHP! Σε πολλαπλά τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλα έργα από Drupal και WordPress το performance ήταν εκπληκτικό!

Επομένως τα οφέλη είναι:

  • Ταχύτερη απόδοση ιστοσελίδας.
  • Λιγότεροι servers.
  • Καλύτερο SEO.

2. Type Declarations

Ουσιαστικά σημαίνει τον προσδιορισμό του τύπου της μεταβλητής, η οποία προβλέπεται αντί να επιτρέπεται στην PHP η αυτόματη ρύθμιση. Σε απλά Ελληνικά, μπορείτε πλέον να ορίζετε εσείς τις μεταβλητές, αντί να τις ορίζει αυτόματα η PHP.

3. Error handling

Πρόκειται για τον χειρισμό λαθών. Μέχρι πρότινος στην PHP όταν παρουσιαζόταν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, το script διέκοπτε κάθε διεργασία. Η PHP7 κάνει την διαχείριση των προβλημάτων πολύ πιο εύκολη με το Engine Exceptions όπου δίνεται η δυνατότητα στον προγραμματιστή να αντικαταστήσει τα ζητήματα με exceptions.

4. Υποστήριξη

Η καινούρια version της PHP υποστηρίζεται διαρκώς από την κοινότητα της PHP. Η έλλειψη υποστήριξης στις προηγούμενες εκδόσεις καθιστά επιτακτική ανάγκη την μεταφορά στην PHP7!

Hosting με υποστήριξη PHP7

Στην SigmaWeb φροντίζουμε να ακολουθούμε τις πιο σύγχρονες και updated τεχνολογίες για να σας παρέχουμε ύψιστη εμπειρία φιλοξενίας των ιστοσελίδων και εφαρμογών σας.
Όλα τα εμπορικά πακέτα φιλοξενίας της SigmaWeb, εκτός των υπολοίπων χαρακτηριστικών τους, υποστηρίζουν πλήρως την PHP7 !
Ζητήστε κατά την παραγγελία σας το καινούριο σας πακέτο web hosting να ενεργοποιηθεί σε PHP7 και απολαύστε την νέα αυτή έκδοση της PHP!

Κάντε την παραγγελία σας εδώ

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2005 – 2024 SigmaWeb – Φιλοξενία Ιστοσελίδων | Web Hosting | Streaming Hosting | Dedicated Server | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων | GR Domain Name

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας.
ΑΠΟΔΟΧΗ